8.28.2010

SAYA MAHU MENJADI HAMBA YANG BERSYUKUR..MUDAH-MUDAHAN ( AMEEN=) )

Salam Ramadhan buat sahabat-sahabat sekalian...Lama sungguh blogspot ni x di keluarkan dengan entri baru..Sedikit sibuk di bulan yang mulia dan penuh barakah ni =)...Maaf, ada masa..saya akan terjah kamu-kamu..

Wah...sedar xsedar...dah menginjak hampir ke fasa terakhir Ramadhan...10 malam terakhir Ramadhan yang dinantikan..Entri kali ni, adalah luahan dan coretan ringkas tuan tanah..Tadi, selesai saja solat terawikh, duduk sebentar..Mode: muhasabah diri....

Rasanya;

1) Dah lama benar x demam..
2) Dah lama benar x batuk-batuk
3) Dah lama benar x selesema
4) Dah lama benar x kena migrain
5) Dah lama benar x kena marah dengan orang
6) Dah lama benar x bergaduh dan ada sengketa dengan orang
7) Dah lama benar x keluar untuk 'shopping' dan 'berjimba-jimba'
8) Dah lama benar x mengeluarkan duit untuk membeli sesuatu yang merepek
9) Dah lama benar x buat jahat (erk..signifikan kata*)
10) Dah lama benar x mengalami kesempitan duit (walaupun sebenarnya banyak yang saya kena uruskan dan bayar setelah habis belajar ni)
11) Dah lama benar x...ah, macam2 lah...



nota mata palsu:
1) motif?...Alhamdulillah, syukur padaNya sebab 'dah lama benar x alami perkara di atas' =)..Sesungguhnya, rasa sangat tenang apabila tidak di himpit dengan masalah2 begitu..tapi, who knOws?..after this, saya di uji dengan perkara2 di atas?..mungkin lebih berat?..Alhamdulillah, setakat ni masih mampu untuk meng 'handle' segalanya..Syukur..Syukur yang amat sangat...terduduk dan terdiam memikirkannya..Apakah ini sementara cuma?...MUngkin ujian dan dugaan yang lebih berat akan di tempuh selepas ini?..Ya Allah, moga di jauhkan..Sayangi hambu Mu ini =)

2) Ramadhan semakin menghampiri dan melabuhkan tirainya..Sedikit sedih apabila lihat 'saf2' semakin tidak d penuhi..kadang-kadang, hanya satu saf saja untuk perempuan..walhal, duduk dalam taman berpuluh-puluh dan hampir cecah ratus rumah ada..masih x mampu penuhkan...bangga dengan adik2 kecil pula yang datang penuhkan surau depan rumah ni..hmmmm....

3) x mengalami masalah di atas, tapi saya masih rungsing memikirkan sesuatu...bila agaknya 'rezeki' itu mau datang ye?...hmm, wallahualam =)...saya menanti penuh sabar..InsyaAllah, dengan niat yang betul dan usaha yang saya taburkan, InsyaAllah, Allah mendengar doa saya..Mudah-mudahan di permudahkan..Ameen =)

7 comments:

Along Tapa said...

aku ingat ko buat entri ni sebab dah lama tak gaduh....aku baru ingat nak gaduh dgn ko...dah redi dah ni....hahhaa

Blog nostalgia budak Muor - Cerita rumah baru lagi

intaneqashut said...

haha, xpe...ak tau hang xnk gaduh ngn ak nyer..hang syg ak bukn?...kekeke..

Farhah (applegreen) said...

alhamdulillah.moga ujian yang int terima dapat ditempuhi dengan baik sekali :)

neway, int dh try banyak resepi eh? nurul since keje nih.nak try resepi bru pun x sempat :( insyaallah soon kalau ade mase, will try new recipe:)

Zul Helmi said...

Alhamdulillah

Pencacai Alim said...

amin...aku pon dh lama tak demam..hakhak

hamzah ian said...

nice

intan shafiqah said...

farhah: InsyaAllah, ameen =)...kmu xyh belek resepi dah, memg handal masak bukan?...*tabik spring*...=)

emi: Alhamdulillah, moga diri ini sntiasa d bwh naungan dan rahmatNya =)

pencacai alim aka zaini: hehe...hang sOkmo sihat je ;p...mOga hang sentiasa sihat hendaknya =)...


hamzah: da way...~bersyukur...*hamba yg kerdil*......=)