11.21.2009

new~

ok.....a new life....tunggu!....*blink *blink *blink

11.19.2009

SELAMAT HARI LAHIR IBU!

Mama…Epi besday 'Along' ucapkan!!.....hmm, 19hb November….yup, itu tarikh lahir mama….sambutan besday kali ni, tersangat lah biasa….sebab nye~….hehe, dgn kawan je leh wt gempak…ngn parent xle wei~….

xnk bercerita pnjg…sekdr luahan saje….rsa nye, dh bpe thun xdpt raikan besday ngn mama+abah….tpi, thun ni Alhamdulillah dapt..tu pun sebab ade kt umah!....hu~….Arini besday mama…tpi, sOrg pun x berbunyi….senyap!.....nmpk cm mama merajuk n terasa ckit…..Cuma, adela dia bising2 ckit kt adeQ2, ckp my sis, ‘Angah’ wish kt dia…tepOn pgi2 buta…jerit ramai2 ngn dak2 kelas dia…hu, btw..my sis xda kt umah..kt melaka~….Cuma, cheq jela de kt umah..hehe, tu pun tuk thun ni….

Besday mama x d rancang dgn rapi pun cOz msig2 ngh pOkai..n my sis,~’Abby’ lak ngh bzy SPM….sO, x d rancang rapi….arini, suma bisu…Cuma, my little bro~’Acah’…bising2 lak dia n secara xlgsungnye, abah kena la wish kt mama…tpi, kitorg wt diam je…hehe…

Petg tu, after abes paper, Abby balek bwa kek…petg tu, aku wt ‘kueh cik mek mOlek’….bajet nk idang skali..tpi, my sis ckp, Along, malam karang ah….ok2…

Malamnya,,

After sOlat isyak, mama baca yasin...n after dat, tau ap berlaku?....dia masuk tidOoooooooo….!!!!....wua, nk nangis!....kek dh bli kOt…heh~…salumye, dia akan tgk ‘news’..tibe, dia leh tido lak….bengang dh ni…nk tau tidO smpai kul bpe?.....11 mlm kotttt…..berpada2 aa….wua…sgt la tension…smpai my sis, ~’Deq Gurl’ , ‘Boy’, n ‘Acah’,…

“Along, ngantuk ah….cmne ni?...mama tido ni?...cmne nk smbut?...

‘Abby’ lak,

“Along, ak tido jap…nnti mama bgun, ko kejut eh…”

Ha?????????????......*blur…*stuck….~xpe r, korg tido la dlu…

~my sis2…my brO2….udah masuk tidO…Cuma tggl cheQ n abah!....hmmm….msih bingung*

Kul 11, mama bgun....yey!...harapan agk cerah ni...hehe..tpi, my sis, my brO dh tido ah!....alamak, kena kejut ni....last2 yg dapat kejut, Abby n Boy..Deq Gurl n Acah, sudah lena d buai mimpi...

**pk2.....cmne nk smbut walhal udah tgh malam..n Cuma ade kek+jajan+buah...ha?tu je?...xsyok r plak...Abby lak cdg cmni, Along...masak mee fevret mama!....ha?Along masak mee tu?...mne reti wei>....ala, bedal je r....

Ok, smbutan d buat ....wt ’mee fevret’ tu...n pasang lagu sedih~pasal ayh ibu....gile sedih!...n den, kami nyanyi...oppsss (asal cadangnye, nk jOget!....tpi, my little brO tido plak)..haha....pas wish2 kt mama, tiup2 lilin...(smbil layan lgu sedih)~...salam mama....mintak ampun, maaf pada mama...ucap pada mama berserta dgn harapan...oh tidak, air mata menitik!...sah, memg kena dengan nama SHAFIQAH~penyayang,....memg kuat ngalir air mata, mcm Idham(my fren aka neighbOur), ’kO memang ratu air mata~Queen’....hehe, nama laen, mama ber ’Neng Yatimah’...Neng Yatimah tu kuat nangis eh>???

Ok...itu saje~...simple bukan?...

**huhu....gmbr xsempt nk upload..**

11.11.2009

ikhlas buat kamu~....selamat ulang tahun int ucapkan!


Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu