7.31.2010

RESEPI: STEAMED DUMPLING DAN NASI GORENG CENDAWAN

Maap=)...
Beri laluan utk mOde memasak sebentar!...
Ye...saya nk include resepi utk makanan fevret saya!...dumpling!...xceli byk resepi utk dumpling ni...utk yg jnis 'lutsinar' tu, int suka sgt!...tpi, family xsuka la plak..adOi~...yg int nk include ni, jenis yang mudah dan senang d masak!...maksudnya, xperlu specific tepung utk membuatnya...hanya guna wheat flour sahaja=)...

So, kt sini int akan include 2 resepi..satu, of course la dumpling int...STEAMED DUMPLING!...~salu sgt buat kt umah...penh wt yg cOmplicated skit dia punya bahan...tapi, kurang di minati oleh family la plak...n lgi satu, NASI GORENG CENDAWAN yg simple tpi sedap! (sedap la sgt...hehe..sedap!...try la...nasi gOreng cincai tpi sedap! )...org bujang la katakan..hikhik...

ok, mOh la kite ke dapur

RESEPI STEAMED DUMPLING

BAHAN A (doh)

2 cawan tepung gandum
2/3 cawan air panas mendidih
sedikit minyak


BAHAN B (inti)

300gm udang buang kulit (xperlu byk cmni pun xpe...boleh di kurangkan)
2 biji bawang besar (mayang)
3 ulas bawang putih (cincang)
1 biji sengkuang kecil (sagat)
1 biji lobak (sagat)
100gm tauge
1 sudu teh serbuk lada sulah
1 sudu makan kicap
1 sudu teh garam


Cara memasak;

1) Gunakan bahan A utk membuat doh. Uli hingga rata n perapkan dengan kain lembap. Biarkan selama 20 minit. Nanti, bulatkan kecil2 menjadi 18 kping bulatan=)

2) Bahan B utk membuat inti. Tumis bahan B kemudian gaul sebati (xperlu masak sgt sayur nya cOz kite nk steamed kan dia plak after dis=) )

3) Masa nk tunggu inti sejuk, kita boleh bulat2 kan doh tadi. Dah siap buat doh2 kecil, masukkan bhn inti dalam dOh yg d lenyek menjadi bulatan=).... Temukan setiap penjuru bulatan doh n lipat serta kedut2 kan=)...

4) Kukus sampai masak!...SempOi kan?..senang n sedap!...mudah gitu!...


Rupa dumpling tu adalah macam ni..tapi, part bunga kedut tu, int xbuat mcm ni=)...int buat berbunga lagi=)...mcm bunga kembang=)...


Ini pula, jenis dumpling yg int suka..tpi, family int xsuka...yg ni, chinese ckup suka...chive dumpling~...aiyOoo...mengidam la pula (pekehe kO nk ngidam? )..hikhik...

pss....bhn2 tu kOrg ble tukr2.kdg2 int lbih kan lObak n tauge dri sengkuang...tgk la mne yg pdn ngn bhn ade...hehe=)...



RESEPI NASI GORENG CENDAWAN
(untuk seorang makan~bujang..hikhik)

1 ulas bawang putih (ketuk n cincang halus)
5-6 biji cili padi merah/hijau d belah dua..(int suka pedas)...xnk pedas, 2-3 pun dh ckup
segenggam udang yg telh d buang kulit
sedikit ikan bilis juga yg telah d siang
1 biji telur ayam (memandangkan sOrg je nk mkn...xperlu la gred A..telur aym kg pun dh ok! )
1/2 sudu teh serbuk lada hitam
cendawan tiram 3-4 keping (erk..keping ke ? )
nasi sepinggan
garam agk2 la ye=)
aji klO mhu (sikittttttttt sgt)
minyak tuk menggoreng



Cara memasak;

1) Panaskan minyak (minyak ni ala2 nk goreng telur cukup la)...Tumis bawang putih bersama cili padi sehingga naik bau.

2) Masukkan telur dan kacau rata. Masukkan pula udang, ikan bilis, lada hitam. Kacau.

3) Masukkan nasi, cendawan, garam, dan aji. Kacau rata. Setel!..Senang n sedap=)

psss..nasi gOreng cendawan ni d gOreng malam tadi=)...lapo wei~....gOreng sebelah tgn cOZ sebelah tgn lagi d hp..sedang bergayut...hikhik...

nOta mata palsu: palsu sahaja ni...gmbr ihsan google=)...tpi, rupa dia hOk gini lah...hehe...jOm2, try masak bnda simple...x yh susah2 bagai...kikikiki...

7.30.2010

MAHASISWA UM MATI JATUH BANGUNAN

Terkejut juga masa dapat perkhabaran dari kouhai psal student UM ni...abg sahabat adik intan rupanya...kecil sgguh dunia ni...hmmm....ajal maut d tgn Tuhan..dia yg lbih tahu...Inna lillah wa inna 'ilayhi raji'un..al-fatihah...mOga2 arwah d tempatkan dalam gOlongan yg beriman n sentiasa d bwh naunganNya...stiap yg berlaku itu psti ad hikmahnya, sila ambil pengajaran ya intan shafiqah~

Dikemaskini Universiti Malaya , 6.30 pm : Mahasiswa Pusat Asasi Sains Universiti Malaya (PASUM) mati jatuh bangunan jam 2.35 petang di Kolej Kediaman Dr Nazrin Shah (Kolej Kediaman Ke-12) Universiti Malaya.

Menurut sumber, Zulkhairi Azmi bin Md Bukhari, 19 tahun, jatuh ketika ingin menyeberang tingkap ke bilik rakannya di bilik bersebelahan. Mahasiswa tersebut mati di tempat kejadian.

Mohd Syahid b. Mohd Zaini, ahli Kabinet Majlis Perwakilan Mahasiswa Universiti Malaya (MPMUM) ketika dihubungi berkata beliau simpati terhadap keluarga mangsa.

“Saya menggesa Pihak Pentadbiran Kolej Kediaman Ke-12 menguatkuasakan langkah keselamatan agar kejadian sebegini tidak berulang.”, tambah beliau lagi.

Beberapa pegawai keselamatan semasa dimaklumkan berkali-kali oleh beberapa pelajar menyangka bunyi seperti sesuatu terjatuh ialah ’sampah’.

“Pada awalnya mereka menolak laporan kami yang ada budak jatuh bangunan,” jelas seorang pelajar yang menjadi saksi kejadian.

Dalam pada itu pihak pentadbiran universiti mengambil keputusan menghantar jenazah Allahyarham ke Mersing. -Umtoday

7.29.2010

MODE: MUHASABAH DIRI

Injak menginjak~...nisfu syaban sudh lepas...Skrg, buku lma sudah d tutup...lembaran bgi buku bru d buka pula...diri ni masih sprti dhulu...d takuk dahulu...hmmm...buln Ramadhan pula smkin menghampiri~...diri ini, msih d takuk lama!...hmmm...Ya Allah, sampaikan hayat kmi kpd buln Ramadhan...~ballighna Ramadhan.....mOga Ramadhan ni lbih baik dr thun2 lepas~...sedar xsedar...thun lepas, menyambut Ramdhan dlm keadaan sedar antara tidak..mOga thun ni, dri ni lbih istiQamah n pndg ke depan...mOga terdapat sinarNya...mOga sntiasa d bwh naungannya...



Hari-hariku berlalu tanpa Penyesalan

Tanpa tangisan, Rasa Takut, Ataupun rasa sedih

Betapa Mahabijaksana Allah, telah memberiku kesempatan

Padahal aku terus menerus bergelimang dosa

Akulah yang telah menutup pintu-pintu itu

karena kemaksiatan

Sedangkan mata Allah selalu melihatku

Biarkan aku meratapi dan menangisi diriku

Dan menempuh waktu dengan kesedihan

Biarkan aku terus mengucurkan air mata

Barangkali rasa sedih ini dapat melepaskan aku darinya.


Wahai Tuhanku,

aku hadapkan hatiku kepada-Mu sebelum kedua tanganku,

Aku memohon kepada-Mu dengan jiwaku sebelum terucap oleh lisanku

Hanya kepada-Mu aku meminta, mengadu, dan memohon

Aku memohon kepada-Mu, seperti permohonan orang yang berdosa

Permohonan anak yatim dan permohonan di waktu malam tiada bintang

Aku hadapkan hatiku kepada-Mu


Aku hamparkan kedua tanganku kepada-Mu,

Aku percaya mustajabnya doa dan tidak ada sesuatu pun

antara doaku dan Arsy-Mu, kecuali doa yang mustajab.

Aku berkata,"firman-Mu benar,berdoalah kepadaKu, nescaya

Aku ijabahi untuk kalian."


Aku memohon kepada-Mu, wahai Tuhanku dengan berkata,

Aku telah mencela dan memandang hina keluargaku

Aku singkiri orang-orang yang kucintai

Dalam kesendirianku, aku curahkan segala kesedihan dengan

darah

Aku terlantar dalam kesedihan yang berpanjangan

Aku tatap arah langit dengan penuh penderitaan

Dari resah dan gundah

Rabbi, betapa aku penuh kesalahan

Adakah waktu menghadap-Mu untuk bertaubat

Telah hilang kesempatan dari kehidupanku yang pertama

Sementara akan datang kehidupan kedua setelah kematian


Rabbi,

Aku telah mengakui dosaku

Di lubuk hatiku aku tangisi semua perbuatan dosaku

Aku terhina kerana dosaku,

Adakah setitis

Curahan rahmat-Mu yang mendekat padaku

Rabbi, aku telah datang kepada-Mu dengan bertaubat

Maka terimalah hamba-Mu yang mengharapkan belas kasih

Dalam kebingungan

Hanya air mata ini yang aku miliki

Sebagai tanda penyesalanku pada rendahnya diriku


Rabbi,

jika engkau menghukukmku kerana dosa-dosaku

Itulah balasan yang tepat bagi pendurhaka

Jika Engkau memberi ampun...Engkau telah memberi ampun

kepada seorang hamba yang penuh dosa

Dan Engkau memberi rahmat pada seorang insan yang berada

dalam ketidaktahuan




7.24.2010

PUISI: SYAIR SITI SIANAH

Entri ni, mgkin kesinambungan bgi entri sebelum nya=)...
mengikut tafsiran masing2 =)...

dengarkan...
syair siti sianah...


Setengah Perempuan terlalu janggalnya,
Roma dimuka pula dicukurnya,
Seperti taji berandam di keningnya,
Kemudian memakai dengan selengkapnya.

Mengagak mengilai terlalu suka,
Melihat laki-laki tampakkan muka,
Supaya laki2 boleh meyangka,
Ianya elok tiada terhingga.

Setengah perempuan sangat pesolek,
Berhias berdandan berpakai molek,
Didalam cermin muka ditelek,
Kanan dan kiri dibelek-belek.

Meskipun tiada berapa eloknya,
Ada yang setengah kembang hidungnya,
Serta pula kepik batangnya,
Seperti buaya besar mulutnya.

Setengah perempuan perangainya cela,
Habis dipenuhi rambut kepala,
Rambut yang sikit disiputnya pula,
Memakai cemara berjela-jela.

Terkadang muka dibubuh pupuri,
Kaki dan tangan,lengan dan jari,
Jadilah rupanya putih berseri,
Pekerjaan tipu sangat digemari.

Setengah perempuan yang makan angkat,’
memakai gelang bertingkat-tingkat,
Memandang laki2 matanya lekat,
Dengan jantan suka berdekat.

Kaki dan tangan dinaikkan pula,
Pura-pura dikatakan ubat segala,
Hakikatnya diketahui Allah taala,
Supaya laki2 berhati gila.

Berlindunglah kita kepada Allah,
Daripada perbuatan yang amat salah,
Mudah-mudahan dilepaskan,
Jangan menjadi betina sempolah.

Setengahnya suka bermain judi,
Inilah perangai banyak terjadi,
Habislah tergadai intan serudi,
Kerana perangai sudah membadi.

Laki-laki perempuan bertindih lutut,
Banyaklah kelakuan yg tidak patut,
Sembahyang ibadat sudahlah bantut,
Kerana syaitan duduk dibuntut...



~Abu Hassan Sham(Puisi2 raja Ali Haji)

7.19.2010

PEREMPUAN SEKARANG HIPOKRIT?

Simple entri je sebenarnya=)...

Apa pandangan kOrg tentang pOmpuan2 zaman sekarang?...int rasa dh mcm hipOkrit plak tgk pOmpuan2 zaman sekarang...

Int ade 2 akaun fb..satu tOtally memg utk sahabat, keluarga n memg org yg kite kenal....n utk fb ni, int x kan apprOve org yg int xkenal melaenkan ade sebab musabab int apprOved..satu lgi plak, entah spe2 pun int xkenal...tpi, int buat fb lgi 1 ni ats tjuan bisnes la=)..cOz int memg buat bisnes online=)...sO, xkisahla sape custOmer kita pun kan...

Klo nk cOmpare 2 fb ni, memg gile nmpk sgt 'keketaraannya'....fb yg shbt hndai keluarga ni, lbih sOpan sedikit..tpi, fb yg lgi 1 ni, yg ke arah kecantikan ni, ya Allah ...seram!...int x nafikan, kdg2 int add org (utk fb bisnes) ni, berdasarkan rupa, style, n ade kmgkinan akan membeli prOduk int=)...(erk...tpi xsuma eh....ade je yg punya pOtensi membeli, org nya sOpan, bgus, baek saje...)...int cuma maksudkan yg melampO n nmpk keketaraannya=)...hehe, jgn salah ertikan kata int okeyh=)...

erm, kdg2 int add org tu, sebab dia cantik =)...eh, serius....int agk Obses dengan wanita cantik=)...int suka tgk wanita cantik...ble tny kawan2 int=)...int memg pntang tgk pOmpuan cantik...lelaki ensem lalu pun int xpndg klO int nmpk pOmpuan cantik...hehe, tpi int bukn lesbian okeyh!...=)...int cuma suka lihat kecantikan yg Allah beri itu=)...

hmmm, tpi...kdg2 int terfikir, kecantikan ni neutral ke?....bapak cantik pOmpuan2 ni=)...giler...cantik wei=)...erk, tup tup...terkantOi int jumpa gmbr biasa dia..hah?....int cOmpare balek ngn gmbr2 laen...mak aiiiii...ketara mak~...bukn sOrang 2 ok!...berpuluh2 yg int jumpa org yg mcm tu...yg laki2 punya la memuji melambung ke darat ke langit..beruntung la klO dapat..ap la itu la...hehe...maaf ye...bukn kate laki...tpi, int sendiri pun tertipu okeyh=)...sgt cntik oOoo!!...

sO, sebenarnya kecantikan asli wanita ni dh xdapat kita nk lihat?...Actually, ap mOtif 'mereka2' ini kelihatan canteQ2 ini?...kepuasan diri?...

*maaf bgi yg suka mekap=),...anda punya hak mekap tpi bgi segelintir la yg 'terOver' tu yg int tekankan kt sni=)..
*jgn marah ye dgn entri int ni...cuma rasa dh xnmpk asli nya kecantikan wanita itu....
*n jgn salah tafsirkan ap yg int cuba smpaikan...cuma melihat situasi sekarang...sian laki2, tertipu sudah=)...







imej : imej ni adlh imej owner sndri..pada mulanya, nk gunakan gmbr org lain..tpi, seakan2 mcm int hentam org itu plak...sO, int ambil gmbr sndri jadi bhn tuk int lihat beza mekap..eh, tapi ni bukn mekap asli tau...int xreti mekap..sO, int edit je...tgk, edit pun org ble slh fhm punya...hehe..ni bukn gmbr perasan...just nk tunjuk gmbr yg x d 'tOuch up' ngn gmbr yg tlh d 'tOuch up'...hehe...maaf, xreti mengedit juga....hehe...sO, anda dpt lihatkan?..d mana kecantikan wanita itu sebenarnya?....int pun dh mcm kecewa sgt2 liht wanita ari ni...tayang sana, tayang sini...eh, ade tpi eh kt sni...erm, gmbr ni bukn tujuan tayang*....tujuan kesedaran sebenarnya...terutama utk diri int....nk hentam org pun, baek hentam diri dulukan...hmmm...


Mengambil 2 status berkenaan (fb):

Dalam Gambar punya CUN nak mampus tapi real life x menggambarkan seperti apa yang ada di dalam gambar. Please bagi kata putus anda..

gile sentap tgk gmbr2 certain2 girl yg term nya 'lawa2'....oh2....hehe, maap...*status sengal ckit*...tpi, term saje la....tgk gmbr sebnr, ouchhhh~....hehe x 'chanteQ2' pun=(...mekap whOle face yg nmpk cnteQ=)...giler la 'care' diOrg mekap...

nOta mata palsu: biji bOla mata pun bOle edit kO...giler~...dri xda spek mahal2 pun jadi ade kO~..haha, mgkin lbih nmpk tulen spek tu klO xpakai tdung kOt....

7.16.2010

15 NASIHAT UNTUK WANITA

233282597l.jpg wanita solehah image by man_jihad24
ok...saya terkesima sebentar dengan tajuknya...aiyOOoooyoooo...hehe, sedar xsedar, erk....hehe....baca jela eh...simpanan entri=)

1. Terlalu lama berdiri – merosakkan tulang. Urat-urat sekitar kaki menjadi kembang. Liang vagina sentiasa basah.

2. Terlalu lama duduk – Merosakkan lipatan daging. Akan mudah dihinggapi penyakit tua. Tubuh badan menjadi kendur

3. Terlalu lama berjalan – Merosakkan urat. Dalam pada itu haid akan menjadi tidak teratur dan tidak menetu masanya

4. Terlalu lama melihat – Merosakkan darah. Darah haid menjadi lebih kotor dari kebiasaan

5. Terlalu banyak tidur – Merosakkan tenaga. Menjadi pemalas. Jauh jodoh. Selalu berangan-angan. Urat-urat disekitar rahim menjadi tidak kuat. Mudah dijangkiti kemandulan.

6. Terlalu riang/gembira – Merosakkan usus. Mudah dijangkiti keputihan pada liang vagina.

7. Terlalu kerap marah – Merosakkan hati. Cepat kelihatan tua.

8. Terlalu banyak berfikir – Merosakkan limpa. Kulit muka cepat berkedut. haid tidak menentu dan dalam waktu tidur kerap mengalami sentakan kaki atau tangan. Kesihatan rahim sekitarnya mudah terjejas.

9. Terlalu banyak bersedih – Merosakkan jantung.

10. Terlalu merana – Merosakkan paru-paru.

11. Terlalu takut – Merosakkan ginjal. Apabila fungsi ginjal terjejas, boleh mengakibatkan gejala kencing manis dan lemah jantung.

12. Terlalu kerap terkejut – Merosakkan pundi hempedu. Gejala pening kepala kerapdialami. Haid menjadi tidak menentu dan pendarahan yang terkadang terlebih.

13. Terlalu banyak makan – Merosakkan pencernaan. Mudah mengalami keletihan, malas dan selalu mengantuk. Liang vagina kurang bersih(semakin banyak ‘ragam’ lauk/makanan yang dimakan, semakin terjejas kesihatan dan kebersihan liang vagina).

14. Terlalu minum minuman berais – Merosakkan otot dan lambung. Badan dan payudara menjadi lembik. Berat badan meningkat. Mudah diserang penyakit dan kelihatan awet muda.

15. Terlalu banyak masa lapang – Merosakkan fikiran.Kelapangan masa yang terlalu banyak menimbulkan berbagai khayalan dan menimbulkan berbagai penyakit jiwa, kecuali masa lapang diisi dengan aktiviti hidup yang positif.


nota mata palsu: byk sgt 'terlalu' nya...tpi, 'terlalu2' pun, memg kite 'terlalu' pun kan?...

7.13.2010

BATCH 5 - BATCH RAYA (JOM RAYA DENGAN CONTACT LENS)

AnnOuncement!!! =)

Batch 5 d buka...!!!!......

Pre-order nOw open....From 10 July 2010 till 20 July 2010...!!!.....Sila2 =)....Anda bOleh order melalui int...

Place ur order thrOugh my inbOx or just gO through my blog ~
A Cheaper Duper Popular Lens, n den place order using fOrm=)...

Price List;

GEO 1 Tone : RM25 /pair

CK105 Black (We only have this)


GEO 2 Tone : RM28/pair
Geo Nudy Series (For Violet and Green, its only available in 0.00 power)
Geo Angel Series
Geo Fresh Colour
Geo Tearful Lens
Geo Magic Color (only available in 0.00 power)

GEO 3 Tone : RM29/pair
Geo Wing Series
Geo Magic Color (only available in 0.00 power)

*PRICE DID NOT INCLUDE POSTAGE...~POSTAGE FEE WILL B ADDED RM4 (1-2 PACS)

p/s:
Geo Lens 1 Tone : RM25/pair (fix price)
GeO Lens 2 Tone : RM28/pair...
GeO Lens 3 Tone : RM29/pair...

GeO Lens 2 Tone and 3 Tone
------>if u buy at least 5-10 pair, u will get a discOunt!!!♥...The price will be RM27/pair!!!♥....~5-10 pair (postage RM6)
------>if u buy at least 11-20 pair, u will get a discOunt!!!!♥♥...The price will be RM26/pair!!!!♥♥....~11-20 pair (postage RM9)
------>if u buy 21 and above, mOre discOunt u will get!!!!♥♥♥...The price will be RM25/pair!!!♥♥♥!....~21 and abOve (postage will b cOunt due tO da weight)


CEPAT!!>...order2 ..mate bulattt n chOmeelllll2 =)....

nOta mata palsu:
Klo nk cite lbih lnjut, add int kt Facebook Cheaper Lens okeyh=)

7.12.2010

Giveaway: Just For Fun

Sis Kelly wt Give Away=)....

Berniat nk jOin...n agk teruja=)

tpi....xterbuat2 lgi=)...

ni int buat khas tuk Sis Kelly=)...

Jom jOin cOntest Sis Kelly ni=)...

Ni Link Contest Sis Kelly;


(Tarikh tutp Sis Kelly terpaksa d awal kan...sehingga 15 July ni...mula2 31 July..tpi, terpaksa tutup awal cOZ masalah yg xdpt d elakkan=)

Hadiah Sis Kelly menarik oOOo...

Klo pegi blOg dia, mOst of dia punya frens list, suma yg minat vantage/ english style/ ceramic/ brg antik/ craft..

N klO pegi blOg dia, nmpk cm best je kehidupan dia...cm happy family gitu=)...mOga ur hubby get well sOon ya!...=)

Wah, int org muda kurg skit minat bnda2 ni...tpi, bOnda int minat gile=)...

Byk set2 kt umah ni=)

So, sQunk int pun dh gile bnda ni....Coz tlOng bOnda cari bnda ni kt on9...

Rambang mata juga tgk oOOo=)

Dah2, kawan2 lets gO!...

Kite terjah blOg Sis Kelly=)



(hadiah tempat pertama)....

...

...

...

Nk tgk hadiah lgi?...Terjah la blOg Sis Kelly ni=)


7.11.2010

SPAIN vs BELANDA ~1-0 ( WORLD CUP 2010 WINNERS )

Spain is the Winner of the FIFA World Cup 2010. No words can describe the happiness of Spain after winning the World Cup for the first time. Andres Iniesta is the man of the game when he pulled out a hat trick goal in the 116th minute mark to gain the first ever goal for Spain to win the game for Netherlands. The joy is now flowing in the Soccer City stadium.

For the failing Netherlands who is just a 10 man team because of the 10 yellow cards was given to them. Until now Sneijder can’t believe the results in the results of the game for them. With Arjen Robben’s scary attempt to Spain’s goal is not enough to pull a win.

Congratulations to Spain for winning the 2010 World Cup against Netherlands. A history is made and a dream just come true.

So Paul the Octopus is right again? Common!!!
(haha, mkin la org percaya bnda khurafat ni...hehe...Paul2...Mani (Parakeet) tu yg bOleh masak=)...hehe=)...

Want tO quote sOme of my wOrds when peOple 'start hit n pulling on me'....hehe, bila mana int menyOkong spain=)...xpe, kewl n relax suda=)...

"Ayt yg same;

nk menari rumba ke flamencO?=)....
yeeha....well, see what=)....

minta maaf penyOkong Belanda=)...

Int dh buktikan DIAM itu lbih baek=)...
lidah n kate2 anda yg x pasti tu memg x membuahkan kebenaran=)

BELANDA kena 'blender' ngn SPAIN !
aym BELANDA & durian BELANDA menjadi santapan hebat SPAIN!...gOreng2!..

Viva la Espana!...Adios, hasta luego~ jumpa 4 thun lgi!....haha...

Senyuman manis d berikan sekali lagi=)"

jesusito de mi vida


Iniesta - Spain must improve

Iniesta=) *anda buah ati kami ketika ini*

Petikan kata2 Iniesta;

"We will play better because we will probably have to if we are going to win the World Cup," said the 26-year-old.

"What we did in the semi-final certainly won't help us to win the final. But I have confidence in my team-mates and I think this group is able to take the final step."

nOta mata palsu: cantik sungguh mata Jesus Navas...sungguh terpikat dengan matanya=)









7.09.2010

MOHON JASA ANDA SEMUA


Hehe...blOg ni bru saje menjalani transfOrmasi...
Agk lme menggunakan template yg lme n masih syg sebenarnya pd template tu..hehe..
InsyaAllah, akn d guna pkai semula template lme=)...
template bru ni ok x?....
header tu, gmbr fevret int=)...
trademark: KurikKundi=)...

ok, nk highlight 3 perkara saje=)...

1) TEMPLATE INI BARU SAJE D TUKAR =)...MODE; MASIH IJAU...COZ INT MEMG SEORANG PENGGEMAR IJAU...SGT2 GEMAR=)...TIADA MASALAH DGN ANDA BUKN WRNA IJAU NI?..DAMAI JE INT RASE=)

2) D ATAS POST NI, ADA LINKY'S WIDGET...YG MNE, KORG LEH TINGGAL JEJAK KORG KT SITU, SO LAEN KALI, MUDAH UTK INT TERJAH KORG=)...SO, INT LEH BACE ENTRI KORG DGN MUDAH=)...~**eh2, kena ade cOp d ni...tadi, jln2...jumpa blOg abg tOka berkenaan isu ni...moHon korg tgk la...sO, terpaksa delete balek...ish2...hmmm, bajet mcm nk mudhkan kite senang cri member...tpi, bile bce entri ni..int jadi berfikir berkali2 pula...hmmm...

3) BERKAITAN SHOUTBOX AUTOHIDE KT TEPI SIDE BAR ATAS BELAH KANAN NI=)...MOHON JASA BAEK, NUFFNANGERS/ MAHUPUN BLOGGERS LAEN, JGN SILAP MASUK TEMPAT ...KT SITU, UTK TUJUAN BERTANYA SOALAN PADA INT~ FORMSPRING INTAN....YG NK BERTANYA, BOLE TNY PADA FORMSPRING INT...SO, PADA YG NK TINGGAL JEJAK/ BLOGWALKING KE APE KE, ANDA BLE SKROL LAGI PAGE INT...INT DH UBAH SIDE BAR ATAS TU DIA PUNYA RUPE, HOPE X TERJADI LAGI....=)


rasanya, smpai sni je entri int=)...juz want 2 highlight 3 perkara tu je=)...
ok, mOga ukhwah kite suma bertautan=)...

nota mata palsu: anda tau kenapa udang ketak ini yg int letak?..cOZ, giler!>..*craving giler utk mkn nya=)...besh!...*...ok, kedepan nnti, int akn prOmote again my uncle place kt tiOman=)..bgi korg yg minat p ala2 kg tuk bercuti2, ini memg tempt terbaek punya!...


7.07.2010

SPAIN vs GERMANY ~1-0


haha.....yeeeehaaa!.....tsamina mina eh eh...waka waka eh eh~....
haha...mOde: x yah cakap la! =)....haha~...nak menari rumba ke flamencO?....yeeeeha~....haha, SPAIN IS NOT IN PAIN....terbaek la puyOl! =)

Grmn hve hd a mrvellOus tOurnmnt=)...myb, grmn next time eh?...this time is fOr Spain!....Spain mOments! =)

Tsamina mina eh eh
Waka waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time fOr Spain!

WelcOme to da final SPain!...
haha, seyes xtau nk ckp pe=)..
Haha~

nOta mata palsu: germn xdapat tnjuk angka gah '4' nya tuk macth kali ni=)...haha, tnjuk kt uruguay mayb?>..haha....

7.05.2010

Contest Marimelaram,saya nak baju FREE dari Indonesia=)

Dalam ber' blogging' ni, banyak kelebihannya.. Salah satunya, memudahkan blOgger yg minat membeli on9 mendapatkan belian dengan mudah!...~blOgshop!...x pyh pegi oversea, x pyh gerak sana, gerak sini, x yah tercari2 kawan2..semuanya dtg sendiri=)...mudah=)...

Ok, nk kenalkan satu lagi blOgshOp org muda melayu kita yg studi kt IndOnesia;


sedikit la eh, blOgshOp ni menjual baju kebaya kurung Indonesia yg terkenal dengan sulamannya!...
(moga bisnes on9 kmu lepas ni, bertambah mantap!>..suppOrt ank melayu kite!...mne tau, ble buka kedai nnti=) )...
Hrga yg d tawarkan oleh kedai ni, memg nOt bad!...Sila la jenguk jika pnya kelapangan=)...

Ok, entri ni menyimpang bagi memberi laluan 'penghOrmatan' buat Organizer Contest kite=)...



Entri cOntest bru sje bermula....=)...

D organizekan o Marimelaram, u all shOuld jOin dis!...




Tpi tarikh dh nk tutp=(...
~7hb Julai 2010~
Sgt2 terlupa=)...
Hop, klo kalian sempat, jOin la eh...suppOrt dis lOcal rkyt kite=)
Bergegas buat entri ni utk d submitkan pd organizer arini juga! =)

Ok, kite sempurnakan 2 perkara yg d kehendaki;

1) Upload gambar paling kreatif anda bersama your beloved one(s) (boleh family,friends or even lovers)
tak perlu describe gambar tersebut :)
nak buat gambar macam mane,it's up to u.

Ok, kt sni, agk 'pening2 lalat' sikit memandangkan kOleksi yg int aggp 'kami adalah sahabat2 kreatif' byk dan menarik!..So, int cOmbine gmbr yg int suka dgn gelagat n aksi kreatif menjadi satu gmbr khusus dengan tema, 'Gmbr pling kreatif bersama friends'...Gmbr yg d pertaruhkan;

(Inilah sahabat!)
Sila klik gmbr bagi memudahkan mata anda utk melihat tumbesaran imej=)

Yang kedua ni plak, slOgan: part yg pling d gemari=)...tpi, xpndai pun tuk berkata2..hOp, memikat ati juri kite lah=)


2. Lengkapkan :

Marimelaram patut bagi saya baju kurung/kebaya Indonesia free kerana ........
(tidak melebihi dari 25 patah perkataan)

busana Marimelaram sahaja yang mampu menyerlahkan keanggunan saya dengan rekaan corak terkini beserta sentuhan klasik sulaman yang eksklusif, berkualiti, dan punya citarasa fesyen yang dikehendaki.