10.06.2010

QURANIC LAW OF ATTRACTION - ESOK P CARI NO~

Banyak benda nk update,..Tapi, xsempat. Kekangan masa. AiyOo blog~>.kesian kmu..
Ni pun, xble nk update...aish~...

Cuma nk ckp....

.....
........
...........
...............
.........................


Tertarik ngan buku ni...nak beli ah !....ada sesapa yg pernah baca?...boleh ulaskan untuk int?



Ok, tu je!...hehe, ketagih nak update blog sebenarnya!...tapi, xsempat nak cite banyak2...aigOooo~...

K la...daaaa...
Nak buku nak buku nak buku!


3 comments:

Along Tapa said...

nanti kalo dah abis baca jangan lupa share cerita ek...(kategori manusia malas nak baca)...

tula ko...bz sgt nak update...sampai terrindu aku dibuatnya~~~ecewah..

Gorengbaek - Aku tak percaya...siot~~

Haris Khairuddin said...

baca x pernah la...tp pernah tgk video pasal law of attraction. (tapi video tu dah ilang skrg). yg qur'anic law of attraction x penah baca. teori law of attraction tu lebih kurang camni; everything that we really desired for, sooner or later we'll get it.
ada 3 prinsip yg dia ketengahkan;
#1: kita kena bersyukur dengan apa yg kita ada (walaupun benda tu bagi kita 1 kelemahan),
#2: kita kena selalu positif thinking walaupun byk benda negatif berlaku di sekeliling kita
#3: kalau kita inginkan sst, cuba gambarkan dgn jelas benda tu. (dia bg cth klu kita nk rumah mewah, cuba cari gambar 1 rumah mewah yg kita betul2 nak n suka, tampal kat tmpt yg kita selalu pandang. sbb kita akan activate subconcious mind kita to achieve our goal.)

sebab video tu panjang sangat, n ramai yang bagi komen pasal law of attraction tu, jadi x berapa nk ingat sangat th detail.

tapi law of attraction tu lebih kurang sama dengan maksud ayat qur'an ni; kalau kita bersyukur sesungguhnya Aku akan menambah nikmatKU & sekiranya kamu kufur, maka azabKU amat pedih. (harap diperbetulkan kalau salah)

tu je la yg leh komen...sorry terpanjang lak komen dia n terhilangkan keseronokan nak baca buku tu...sebab saya dah inform isi2 penting dia. ;P

intan shafiqah said...

along : insyaAllah...ko memang =)..xpe, malas baca tpi sntiasa berpengetahuan xpe =)...

haris; haris..thanx a lot!>..heee...int dh cri buku tu..tpi xdapat lagi..memang kena beli on9 juga ni....aish~....hmmm, atas 3 prinsip tu ya...int amt berminat dengan buku ni..x tau nape..hehe, komen pnjg2 xpe...nk gk tau apa intipati buku ni...=)...bertambah2 rasa nk baca lgi adalah!...hehe...thnx haris!