1.22.2009

PRANK MENGENAKAN ALIAA TIDAK MENJADI~~

~~~cerita ini telah edit dan d kurangkan plOt nya....ini cOz....hmmm.....lu pK la sndri nabil,....ekekeke~~~~

21 JANUARI 1987
ALIAA DIANA SARIP aka rumetku~~~

HU~~~
YEY~~~~
hundred per cent tidak menjadi...hehe...bukan saje tidak menjadi~~~...ak menangis pula~~~....dgn sebak nya menangis~~~...hehe, 2 la intan....ku terlalu emOsional gamak nya.....kuikukui~~~

ok...plan nye sungguh simple...ekeke~~.....pecahan telur di atas badan leya....yey~~~....part ni menjadi la plak.....

eh...cOp.....biar ku stat cite dari awl la....xceli plan ni tlh d pK kan lme utk kenakan leya smpena besday dia yg ke-22 ni....1st mse nk kenakan dia, mlm kamis minggu lepas....tpi, xjadi....cOz dia kepenatan...sO, kitOrg tggu malam sabtu pula....malam sabtu mse penyediaan FHT...kOnon nye kelaparan la....g pun, petg 2 kitOrg xmkn...sO, memg kena sgt la...sO, mlm 2....telur dh d bawa....kOnonnya nk mkn kt 6th la....Odw p 6th...6th plak tutup//...~~..adOi...berjalan la pula gi 2nd...adOi...renOvation plak~~...erm...ok...teruskan plan p amjal n burger abg dadah~~huh~~~tutup juga....maka, plan terbatal cOz si leya ni kelaparan nya melampau...nnti mrh befday girl~~~

ok...plan utk aritu terbatal...maka nya, plan d tunda ke depan...pada besday leya pula...awal2 memg dh remind dia..akan kenakan dia...dia kate ok....akn berjaga2 katenye...sO, pada besday dia 2, minta tOlong kaka in utk belikan kek tuk dia…alamak, mOto kak ain rOsak plak….nk p bli sndri memg xsempt arr….nnti kntOi….hu~~~…btw plan kitOrg batal sekali lagi…bukn sebab xda kenderaan…ayu n da geng(classmate) dia dh plan nk celebrate besday dia~~~…sO, xpela…ku n che am bgi plan diOrg berjalan dulu~~~….

Ok…esOknya….ari kamis, 22hb jan~~~…kelas daku abes pd pkul 4.10 petang….hana dengan baek hati nya…..ajak ak utk p beli kek wt leya…..hehe, ku yg pd mula nya gusar dOnno hOw nk bli kek, rse lega hati sebab ade kawan yg baek utuk temn ak….thnx hana….kO memg kawan ak…..after pilih memilih….kami berdua decide utuk beli apple blackcurrant yogurt~~~….hmmmm…..sgt sedap~~~Ekekeke~~bli ckit sushi n also bli mainan utk adeq gue, a-shah…..

Hmmm…balek kOlj, kek d letkkan d bilik member….sO, plan bermula mlm 2…sperti biasa tiap2 mlm kami akan meghadap laptop….hu~~~…daku pula bersama hana membincangkan subjek prOf dOminic….study puny study, ak la kepala nya kan…memberi isyarat pada si che am n si hana ni agr bersedia dengan telur masing2….mse 2, leya tgh happy2 smbil2 mnghadap laptop kesayangan dia 2…ok, ku stat pechkan telur atas kepala dia….di ikuti si hana ngn si che am ni…memg abes kepla n badan dia kena telur…haha~~….



-erk....gmbr lebih2 xdpt d siarkan...sensORed~~~....haha~-


Erk….smpai situ je la bOle haha….~~~tau ape jadi lepas 2?....haha~~~….dia wt perangai…mOody la kOnonnya……xceli, memg marah btul minah 2…klO x, xkn smpai sejam lebih dia mendiamkan diri…bile d pujuk, d tepis nya tgn org….ha, sejam lebih tau dia mrh…yg kitOrg ni, dh menymph ati la….hu, ak ngn che am mne suka org yg merajuk ni….sgt xsuka….dia dOk kt atas meja 2 ngn bdn melekit2….sggup xmndi 2…mrh puny pasal…mse 2, plan memg kena tukar la…xceli ikut plan, bile bdn dh melekit, msti dia nk mndi….sO bile dia nk mndi, bru pggil sahabat2 lain utk jOin sama….kira nk ajk si tim, mimie, sha, hani, shida, han…..hmmmm…kire ramai arr nnti…..ngn ade nye si hana 2 ….tpi, minah ni wt peel plak~~….


-kek yg mengancam jiwa dan raga...ekekeke~~~-

Plan tukr…..plan ni, trus bwa kek pada leya smbil nyanyi besday kt dia….tau ap reaksi dia>?....wt bOdo…..bengang la wei….ak egO tinggi…..skit ati….mse 2 memg dh emOsional la kan….hana ckp pun dia wt bodo, che am ckp wt bOdo….ap lagi, menyirap darahku mase 2, ku lempar pisau kek 2,..ku mrh dia….ku padam kan lilin kek 2…mse 2, air mate ak dh berjurai..mne x nye, sush pyh plan, merajuk ngade2 2 pesal…hO, time ku d kenakan mse besday ku, hang leh wt ye…..time che am kena, hang leh wt ye…..time hang, hang xmO trima ye…hehe~~…time 2 memg berapi la…..

ak yg egO tiggi ni, pergi minta maaf pada dia…hulur tgn minta maaf…tau dia wt ape…???wt bOdo!~~~…haha~~….mse 2, sabar jela….pkai besday girl….last2, dia mndi gk…..after dia mndi 2, dia p kt tmpt TV…lepak situ sOrg2~~~…ala, rase bersalah arr tu…dia xjngka langsung yg ada kek sebenarnya.....mse 2, che am ngn ku dh mls dh…tpi bile pK kawan, ku ckp…xpe, kite try skali lg…klO dia xnk gk, kite biar je kek 2…sO, kitorg ni pun tebalkan la lagi muka p pujuk minah 2…hu, klO ikut perangai ak.,…ak memg sgt xsuka ngn pOmpuan yg perngai cmni….merajuk…oh….tidak…memg ak lemah….

Btw.,,thu kesudahannya ap?

Kitorg Berjaya pujuk!!!!
Ya…daku d calitkan dngan kek 2…kek 2 hmpir2 sje terjatuh ke lantai. Nsib dpt d slmtkan….sO, kek pun dh cair eskrem nya, nmun plan bgi org msih berjalan…hmmm….p la juga bgi membrr2 yg laen…..after dat, msing2 udah tidO…tiggl ak sje yg masih lOm mengemas barang n sedg mengedit pOst ni utk di siarkan…hu, wlau xberjaya, tpi rase nye ak dh Berjaya wt dia faham, ap itu persahabatan~~~~….ape itu ukhwah~~~~…..

Ngee~~~~
pOst taMAT d cni~~~…
selamat bercuti~~

6 comments:

shinobisoul said...

Assalamualaikum. Maaf kerana gunakan ruang blog ini untuk bertanya. Cuma nak tanya Abang Yus jurulatih silat cekak hanafi UM tu Yusdisyam Abdul Halim ke? Kalau ya, saya ni kawan lama/room mate dia sekejap masa di Kolej 11, dah lost contact..harap kalau boleh nak dapatkan nombor telefon dia..kalau orang lain atau tersalah, saya minta maaf..

=int@neq@shut= said...

waalaikummusalam...maaf lambat menjawab...hmm...rse nye mungkin betul abg yus yg kmu mksudkan itu...tpi, int nk mintaa maaf la...xdpt nk bntu kmu rse nye...

if kmu nk nO abg yus...kmu bOleh menziarahi dak2 silat pada ari selasa n khamis mlam...mungkin d ctu kmu bOle jump direct ngn abg yus....

mOga ukhwah kmu bertautan!~~~

farahana said...

intan.... sian ko kan.. tp mmg patut la dia bengang.. melampau sangat.. ingat lg masa int kenakan ana.. huhu.. sian paan.. kene marah dgn fellow sbb ikut kepala korang.. hahaha

=int@neq@shut= said...

hehe~~~....
memg wjar dia bengang~~~...\
tpi cheq dh igt kan dia yg cheq akan kenakan dia...xpela....bnda dh jdi..jadikan sbgai satu pengajaran.....lepas ni kite thu mcmne nk mnilai seseOrg 2 mcm mne...

hei~~~~
kes paan 2, dia yg memandai dOk kt tepi blOg kite...haha~~...xda dlm planning 2...ekeke~~....planning nye wt ko terkezut mlihat kwn kO yg pth tulg riuk jtuh tgga.....haha~~~...dengan palitan gincu d mulut....hehe~~~.....nsib hang spOrting~~~....

Ika said...

hahahahahhaha...camne leyh x menjadi???teringat tahun lepas...rindu betul..

=int@neq@shut= said...

hhehe~~`....
biasa la 2 ika,...
mgkin kasar sgt kOt cra kitOrg...
silap n salah kitorg gk....
xpe, laen kali, kena cuba jaya utk prank Org....

huhuhuuhu~~~
windu juga thun lepas....
eceh~~~
windu ika juga~~~