2.06.2010

SAYA MENANG RM7000 (PELANGGAN CELCOM)

melayan panggilan dari celcOm~

yay~...saya menang rm7000?//....wah, gempak seyh,,,,'AGAK TERUJA' mendengar nye bukan?

erk, rm7000???...celcoM nk kasi?...walawey...wt lawak bOdoh jela ...ade ke celcOm nk bgi cbutan bertuah....klO celcom nk wt cmtu, lme dh wt prOmotion besar2 an....tercetak d dada2 akhbar n media2 laen gitu =)

pagi tadi: BERSIAP utk ke RESORT okeyh =)

pekerja indOn aka pekerja celcOm : hello, camat ciang (ade felat2 ckit)....ini pemilik nO. 013-2.........???

pengguna celcOm yg tulus : ye, saya pemilik nO ni...siapa ni..ade ape ye? (bajet2 custOmer call utk reserve room~dgn nada 'prOfessiOnal nye')

pekerja indOn aka pekerja celcOm : terlebih dahulu, tahniah ya di ucapkan buat 'inchiQ' (inchiQ okeyh =)..ade felat2 sikit or adakah suara daku mcm Encik??~haha) dan kuluarga (keluarga okeyh =) )....caya (masih felat rupa nya) ingin beritau 'inchiQ' udah menang cabutan bertuah celcom sebanyak rm7000.00..'enchiQ' adalah d antara beberapa org yg terpilih utk ari ini,...(wah,,sape x teruja wei nk dapat rm7000???)...~xpe layankan saja..
sebelum itu, saya mO nanya (dengan jelasnya dia 'speak' indOn seyh =) ), adakah 'inchiQ' menggunakan perkhidmatan Maybank?
pengguna celcOm yg tulus : ye, saye memg mggunakan prkhdmtn Maybank....

pekerja indOn aka pekerja celcOm : sebenarnya gini 'inchiQ', pihak kami akan memasukkan rm7000 ke dalam akaun 'inchiQ' dan 'inchiQ' haruslah mengeluarkannya di mesin ATM...'incheQ' mempunyaki kad ATM?...bOleh 'incheQ' meluangkan sedikit masa dengan pergi ke mesin ATM utk pengeluaran wang?....pengeluaran wang cabutan cuma mengambil mase 2-3 minit (heh, kO nk trace ak hape?...)....bOle 'incheQ' luangkan mase?...bpe lme jarak 'incheQ' dgn mesin ATM?

pengguna celcOm yg tulus : kad ATM memg ad (haha..xda okeyh!....kad kena buat bru***...next week bru nk wt okeyh..cm tau2 je ak bru p bank Maybank smalam utk aktifkan smula bank ni)...luangkan mase?.. (huh, serius, mase ni malas dh nk layan....nk pegi keje okeyh..i dh lmbt!!!)...erm, saya sibuk sekarang..saye ade keje sedikit...erm, btw..bOle saye tau..mcm mne saya nk percaya yg saye meng cabutan bertuah ni ye?..

pekerja indOn aka pekerja celcOm : caya tepOn 'incheq' ini betul2, bukan maen2..saye wakil celcOm dri Jalan Semarak, KL utk memberitahu 'incheQ' mendapat rm7000.

pengguna celcOm yg tulus : oh, okey...n macam mana saya nk tau pggilan ini palsu atau tidak ye?

pekerja indOn aka pekerja celcOm : kalO 'incheQ' tidak percaya, 'incheQ' bOleh pergi ke mesin ATM utk menebus wang cabutan bertuah 'incheQ' (hO, suka benO ye nk suh ak p ATM tu)..bOleh 'incheQ' luangkan mase sebentar?

pengguna celcOm yg tulus : oh, maaf ...saya sgt sibuk sekarang ni...saya x akan pergi ke bandar utk hari ni..

pekerja indOn aka pekerja celcOm : oh, cibuk ya (masih slang pelat nye )..klO gitu, bila ya 'incheQ' bOleh luangkan sedikit masa utk pergi ke mesin ATM (okey, dia btul2 nk suh ak p)???

pengguna celcOm yg tulus : maaf, saya btul2 xdapat pergi..ari ini n esok, saya sgt2 bZy n saya xpegi bndr....senang cite, encik masuk je duit tu ke akaun....ade mase nnti, saya cash kan lah..(haha~.....ngOngbe tOl..klO dh menag duet, ikut suka ak la nk cash kan bila kan?...ade la ni gk nk suh ak...huh, nk trace mase ak msuk kad ATM ak ye...bOle bla~)

pekerja indOn aka pekerja celcOm : maaf 'incheQ' , pihak celcom hanya akan memasukkan wang ke akaun 'inchiQ' hari ini juga..sekiranya, 'incheq' tidak pergi ke mesin utk keluarkan wang arini, celcOm terpaska beri hadiah cabutan ini pada pengguna celcom lain. (oh, macam tu pula?..pndai kO putr ye....nk bgi ak terpesOna lgi ngn angka rm7000 tu??,,,haha~)

pengguna celcOm yg tulus : erm, klO macam tu xpela....saya betul2 bZy ni....n sebelum tu, saye nk tny, btul ke ni dari pihak celcOm ye (mne ak x was-was nye..suara ala2 wak karjo gitu..hehe...)

pekerja indOn aka pekerja celcOm : 'incheQ' , caya tidak akan tipu 'incheQ'..buat apa caya mO tipu 'incheQ' dengan 'mebazir kredit' utk tepon 'incheQ' (ellO??????...if celcOm call, diOrg xheran pun melayang bpe hengget okeyh...celcOm yg byr kot...bukn pekerja dia ...)

pengguna celcOm yg tulus : oh, ok...klO macam tu, mcm mne saye bOle 'redeem' wang cabutn ni ye'?

pekerja indOn aka pekerja celcOm : begini 'incheQ', 'incheQ' sila pergi ke mesin ATM terdekat, n keluarkan wang cabutan itu dengan segera ya..bpe lma dri tempat 'incheQ' tu utk ke mesin ATM terdekat?...

pengguna celcOm yg tulus : erm, kire2 dlm 30 minit...klO gitu, encik call saye smula dm mse 30 minit...

pekerja indOn aka pekerja celcOm : (teruja gamaknya)...baeklah, nnti caya akan tepOn 'incheQ' dlm masa 30 minit lgi..

(talian tutp sebntr)...**bersiap2 utk ke resort***

dlm perjalanan, telefOn berdering lgi ...oh, nOmbor private ni lagi..ok, mari menjawab!....

pekerja indOn aka pekerja celcOm : camat ciang...incheQ cudh berada d ATM?

pengguna celcOm yg tulus : oh, maaf..saya tidak dapat pergi ke mesin ATM..saya harus pergi ke tempt kerja dengan segera.

pekerja indOn aka pekerja celcOm : oh, klO begitu, bila ye 'incheQ' dapat luangkan mase utk ke mesin ATM..?

pengguna celcOm yg tulus : maaf ye, saya btul2 xdapat pergi ke ATM..

pekerja indOn aka pekerja celcOm : bagaimana dgn esOk harinya??? (esok harinya?...ni yg rse nk sesumpah ni***....ellO, bukn wak karjO kte adiah kena tntut arini juga ke??..haha)

pengguna celcOm yg tulus : oh, esok saye maseh sibuk...xpela encik, begini...saya sedekahkan saje rm7000 tu kepada encik...encik amek la buat blanja anak2...saya xnk duit 2..saye bgi encik aje ye...

pekerja indOn aka pekerja celcOm: (tercengang gamaknya~, cOz wak karjO ni tetibe jadi gagap n pekak)..erk, ape 'incheQ' cakap..?

pengguna celcOm yg tulus : x, saya kate..amek la duit tu..saya bgi trus kat encik dgn senang hatinya...rm7000 pun okey kan..byk tu...

pekerja indOn aka pekerja celcOm : (terkedu plak kOt) ...(diam)

pengguna celcOm yg tulus : ok, encik blanja duit tu baik2 okeyh...daaa...

(sepanjang perbualan pertama dan kedua~LOUDSPEAKER okeyh..pkai i lupe rakam..haha)...
(sepanjang perbualan kedua~d dengari oleh satu keluarga okeyh..haha..kami bantai gelak sakan...okeyh, saya dpt rm7000 babe..sape mO kasi..jOm, sape nk d blnja?...haha~)
(cerita d pendekkan cOz xpndai nk bercerita secara details)

TAMATLAH KISAH PEMENANG RM7000 SEKELIP MATA NI =)






18 comments:

kenwooi said...

scam! =P

kenwooi.com

=int@neq@shut= said...

penipu bertauliah...xserik2 =)

Baby said...

penipu lah tu.. asyik suruh u pigi atm saja..

=int@neq@shut= said...

baby =)

tau x pe..asik suh i pe je...nsib i terpedaya =)

saje layan dia...

mula2 my sis suh sergah je dia..i mean, marah dia sikit....cakap mau report dekat celcom atau pOlis./...kesia sgt, hehe..i ckp i sedekahkan je duit tu..

nurfaiz shaidan said...

yup2
those people are the one who'll ransack your money
assholes
ingat kita ni bodoh sgt ke?

=int@neq@shut= said...

ho....tahu xpe...diorg kena pK idea laen lgi =)...

dah basi dh idea tu..tu pun still berani wt...ade Qunk report baru tau...org indOn nk tipu org malaysia~hapeh...lOl~

p/s: tidak, kite pandai =)....

hidayah saadah said...

hehehe
aku penah kena gak...
nsb baik time tu nk exam..
die suh bg no akaun atau g klcc..
tp agak dah tipu..
xkan senang2 dpt rm7000 kan..
tp masa tu terbayang gak iphone...
berangan kejap...

Zamz said...

haha lawak tul dialog nih..ada hati nak menipu org ek

=int@neq@shut= said...

saad~
hhehe..penh kena gk ke?...adOiyai..
(hehe, ak berangan kete =)..sedg, dpt rm7000 je)

zamz~
hehe..tau tidak mengapa...dia xda ati..eceh~...nk kikis duit org je tau nye...idea diorg dh basi...

biztoone said...

ape lagi..blanje ar..haha

Miss Marquis said...

mesT dia bengang dikenakan kembali.

=int@neq@shut= said...

fadzirul: hehe, ni bukn rm7000 nieh...ni dh jadi rp7000....rupiah..hehe...

marQuis: hehe, padan ngn muka dia...suka2 je nk tipu org....klo bg btul rm7000 tu xpe gk...ni nk kebas duet org..hehe~

rash said...

gile ar.. jenis mcm tuh pn ade ek skang.. bengong nye la.. nasib awk bertindak cpt.. kelakar la awk kenakn die cmtuh =)

=int@neq@shut= said...

hehe..saje je suh dia tepon balek...
hehe...padan muka dia...pasti dia teruja selepas pggilan pertama tu...eh, pggilan kedua pun msti dia teruja kan?..hehe, kan int dah sedekah rm7000 kat dia..hehe...byk tu...ckup ar tu..hehe..

@juera said...

ak pn pnh kna gak..dr celcom jgk..tp 8000 oo..up skit pd ko..haha..ape2 hal ak tnye celcom lu..celcom kte x de bt cbtn betuah pon..trus ak lyn je col diorg ni..tp bkn indon..cm ckp thai jerk..sbijik ko dia ckp mcm ape yg ko bg thu tu..ak sje main2 kn dia..ak ckp ak pg skrg jgk..bank dkt je..3 mnit da smpai..ak siap bg no. akaun tipu..haha..last2 diorg tgu la..tepon kt pluh2 kali..ade ak kesah..tipu lg..ape laa diorg ni kn..haha

=int@neq@shut= said...

hehe..tau xpe...trick sme xle jalan la....tpi, still adeorg tertipu..hampeh tol mereka ni =)

Abdil Jafni said...

kawan saya baru jek kena tepon diorg ni(11.10 am, 19.7.2010) tapi dia dapat rm5000 jek..huhu...

intan shafiqah said...

hehe=)...

ntah~>..btuah sgguh dpt 5k tu...ecece~

coz int tepOn dulu pihak celcOm=)..

sO, knOw la yg bnda tu tipu=)...

penah juga tgk videO d tenet=)...

sme gile suara si penipu itu=)...

ecece~

hehe, lgi kaya int la...dapat rm7000=)...

jgn caya la bnda ni...gile pe celcOm nk bgi duit byk2 kt kite ni...hehe..